Back to All Events

Traumatiske hendelse og hvordan de påvirker oss

Ulykker, katastrofer og livstruende eller krenkende hendelser gjør noe spesielt med oss. Kroppen reagerer på en måte som vi kanskje aldri har opplevd før, og som kan virke skremmende. Slike brå og uventede hendelser fører til traumatisk stress, som kan utvikle seg til posttraumatisk stresslidelse (PTSD). Mishandling, mobbing, overgrep eller omsorgssvikt kan også føre til helseproblemer, ofte mange år i ettertid.

Kanskje har du opplevd en traumatisk hendelse selv, kanskje kjenner du noen som har opplevd noe meget skremmende og livsendrende. På temakvelden 14. november kan du lære om traumatisk stress, om posttraumatisk stresslidelse (PTSD), og om hvordan man kan ivareta seg selv etter en traumatisk hendelse.

Nille Lauvås opplevde terrorangrepet i regjeringskvartalet 22. juli. Som daværende personalsjef i Kunnskapsdepartementet deltok hun i departementets kriseledelse og fikk ansvar for å ivareta ansatte som var traumatisert etter det de hadde opplevd. Så ble hun selv syk. Dermed bestemte hun seg for å skrive den første norske boken om traumatisk stress, med traumatiserte mennesker og deres pårørende som målgruppe. På temakvelden kan du høre henne fortelle om sine egne erfaringer samtidig som du lærer mye om traumer og hva de gjør med oss.

https://www.aschehoug.no/nettbutikk/etter-sjokket-ebok-aco.html

Earlier Event: October 17
Om å anerkjenne følelser