Fysisk aktivitet ved angst og depresjon.
Sep
20
7:00 PM19:00

Fysisk aktivitet ved angst og depresjon.

Fysisk aktivitet ved angst og depresjon. 


Effekten av regelmessig fysisk aktivitet er vitenskaplig godt dokumentert. Fysisk aktivitet kan også forebygge utvikling av enkelte psykiske lidelser, og kan brukes i behandling av psykiske lidelser. 

Effekten kommer raskt selv ved lav intensitet og kan gi varig virkning om den fysisk aktiviteten vedlikeholdes. 

Mottoet er: - alt er bedre enn ingen ting!  Dørstokkmila er kanskje den største barrieren. Vi vil blant annet si noe om – hvordan komme i gang. 


Velkommen til temakveld og dialog med idrettspedagog Toril Moe, psykiater Torhild T. Hovdal og klinisk ernæringsfysiolog Monica Drivdal.

Fri inngang

View Event →
Gravid - Tiden før og etter fødsel
Sep
6
7:00 PM19:00

Gravid - Tiden før og etter fødsel

Gravid - Tiden før og etter fødsel. 

Graviditet og livet etter fødsel kan by på mange utfordringer. Denne kvelden møter du fysioterapeut, klinisk ernæringsfysiolog, akupunktør, psykolog, barne- og ungdomspsykiater, familieterapeut, kiropraktor og personlig trener som tilbyr oppfølging og veiledning under svangerskapet og etter fødselen. 

Velkommen til temakveld og dialog med fagpersoner ved Fornebuporten helsehus og Lifestyle.
Fri inngang.

View Event →
Hvordan bli en bedre løper?
Aug
30
7:00 PM19:00

Hvordan bli en bedre løper?

Hvordan bli en bedre løper?

På dette foredraget kan du få gode tips om løping som treningsform, og hvordan du kan forebygge fremtidige plager. Vi forteller om noen av våre pasienter som aldri har løpt før som har kommet i gang uten å få smerter langs med veien. Vi forteller også om noen som har møtt veggen med blant annet beinhinnebetennelse som er blitt kvitt dette. Det som er på agendaen er blant annet typiske løpeskader, tips om god teknikk og hvordan man får mer glede ut av løpingen. Foredraget er like aktuelt for deg som ikke har løpt før, og for deg som løper aktivt flere dager i uken.

Velkommen til temakveld og dialog med naprapatene Haakon Rønning Kvam og Josefine Rosenborg ved Rygg og Rehab. 
Fri inngang.

View Event →
Grete Roede-kurs
Aug
27
6:30 PM18:30

Grete Roede-kurs

Roede standard
Roede Standard er det klassiske Grete Roede-kurset, som gjennom årene har hjulpet mange å gå ned i vekt – og bli der. Kurset passer for deg som vil lære mer om kosthold, endre livsstil eller ønsker en sunn og motiverende vektreduksjon.
På kurset får du en god innføring i hva Roede-metoden går ut på, kunnskap om sunt kosthold og hvor mye mat og aktiviteter du trenger for å gå ned i vekt. Du får personlig veiledning og lærer hvordan du skal leve med nye og sunne vaner over tid. På kurset går du sammen med andre som også har et mål om å gå ned i vekt, få sunne vaner og en sunn livsstil. I tillegg til oppfølging og støtte fra kurslederen din, hjelper fellesskapet i gruppen og oppmuntringen fra de andre på kurset deg til å lykkes med å gå ned i vekt på en sunn måte.
Alle kan følge Roede Standard og kursgruppen er åpen for alle uansett alder, kjønn og ønsket vektreduksjon.
Oppstart: mandag 27.august kl 18.30
Antall kursmøter: 8


Roede Drop-in
Roede Drop-in er for deg som kjenner Roede-metoden fra før og som ikke ønsker å delta på kursmøter, men som gjerne vil møte kursleder for oppfølging en gang pr uke.
På dette kurset får du personlig vektoppfølging en gang i uken. Kurset passer for deg som har gått på Roede-kurs tidligere og som ikke har tid til eller ønske om å følge et Roede Standardkurs. Hvert møte varer 10-15 minutter. De første kursmøtene må du beregne noe mer tid slik at du rekker å få god innføring i kursopplegget.
Hvorfor velge Roede Drop-in? Når du ikke har anledning til å være tilstede på møtene, men har behov for å møte kurslederen til veiesamtale en gang per uke.
Oppstart: rullerende opptak
Antall kursmøter: 4 eller 8

Mer informasjon om kurs: https://www.greteroede.no/kursleder/tina.hjorth-moritzsen

View Event →
Åpning av Fornebuporten helsehus
Aug
23
3:00 PM15:00

Åpning av Fornebuporten helsehus

Fornebu får et solid tilskudd av helsetjenester med det nye Helsehuset på Fornebuporten. Her finner du et bredt utvalg av aktører innen psykisk og fysisk helse, blant annet leger, psykologer, spesialister på muskel og skjelett, ernæring, trening, hudpleie og akupunktur.
Hver torsdag kveld tilbyr Helsehuset gratis foredrag om aktuelle tema,
i forbindelse med åpningen får vi en smakebit av dette.

View Event →